13 Kasım 2013 Çarşamba

Dinsiz Ahlak






Dinsiz Ahlak

Ahlak ve Din konumuz bugün.İnsanın iyi olmasını yani ahlaklı olmasını neler etki eder ? din mi? kişinin kendisi mi?

İnanlar tabiki din diycek şimdi.Neden desek kuranda yazıyo bunlar iyilik yap şunu yap şunu et tamamda kuranda yazıyor diye mi bu tür ahlaklı davranıslar yapılır?
dindarlar evet der tabiki onlara göre herşey kitap.Kitap dedim yanlış anlaşılmasın böyle bilgi veren bişeyler öğreten kitap değil kutsal dedikleri kitap.Normal bi kitap okusalar daha iyi.Neyse unuttukları bişeyler var onlardan başlıyalım;

Yine islamı örnek veriyon diycekler ama şuan okuyucu kitlem islam dinini biliyor ve Türkiyeden manzaraları biliyor.Yurtdısı takipcilerimde var istatistklerden gördüm geçende mutlu oldum neyse konu sapmasın :)

Adama hacı diyolar yapmadığı halt bok yok ? yalan mı? Bakar kimi ne kadar düzsem diye biraz ağır bir tabir oldu kibarlaştırırsak kazıklasamda ben fazla kazansam şuana kadar gördüğüm tüm ticaretle uğraşan hacılar böyle.Nasıl böyle bi sonuca varıyosun diye soru sorabilirsiniz etrafınızdan günlük yaşantılarınızdan başlayın sadece izleyin durumu.Ve islamın baska iğrenclikleri kız cocuğun eş olarak alınması.Hemen dindoşlar diycek onlar gerçek müslüman değil? lan sizin peygamber dediğiniz sübyancı adam 9 yaşında bir kız cocugu ile birlikte olmadı mı ?adam açmış okumuş peygamberim aldıysa bende alırım demiş.Şimdi bu ahlak mı ? hani din ahlakı getiridi?

Ateist birini ele alalım ahlak kavramını dinde değil kendsinde arar.Onur ve dürüst için yaşar.Çünkü bişeyin farkındadır.müminler gibi orda yasak var ona uygun olayım deyip el altında yemediği halt kalmaz sonra ateistlere gelip ahlaksız der kendi yemediği halt kalmazken?
Çoğu facebook tartışma ortamında denk geldim adam din muhabbeti yapıyor profilne bi tıklıyon ooo +18 diyim geçeyim.

Sonuç olarak



Ahlak her zaman doğru olanı yap der

Din ise benim doğrularımı yap der.

"Din ahlak getirmez, ahlak insanın içindedir.Birşeyleri ayırt edebiliyorsa, bu yasak yapmayayım degilde niye birine zarar vereyim diye düşünmeli"

 ""Eğer birşeye inancaksanız kendiniz olsun tanrı değil, eğer bir din secicekseniz dürüstlük ve onurlu yaşam olsun"" diye buyurdu Hz.Oğuz


Not:üslübum biraz ağır olmuş ise özür dilerim herkesten.Çünkü bazı konular beni sinir ediyor yazarken gerisi geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder